article image

Banaanikeeks

26-01-2014   Tairi
facebook

Banaanikeeks sobib hästi nii õhtuse tee juurde kui hommikuseks võileivaaluseks. Selle keeksiga saab hakkama ka päris algaja küpsetaja. Lõpptulemus on supermaitsev. Soovi korral võid lisada taignasse ka hakitud kreekapähklid.

    2 suurt muna
    100 g suhkrut
    2,5 dl nisujahu
    2 tl küpsetuspulbrit ( või soodat)
    2 keskmist banaani
    1 dl piima

Valmistamine:
Klopi munad suhkruga vahule. Sega jahu ja küpsetuspulber segamini.
Suru banaanid kausis kahvliga katki ( ära väga hoogu satu), sega juurde piim. Lisa jahu segades muna ja banaanisegule.
Vooderda keeksi või leivavorm küpsetuspaberiga ja vala tainas sisse. Arvesta ka kerkimise ruumiga.
Küpseta 175kraadises ahjus umbes 50 minutit.
Lase valmis koogil vormis 10 minutit jahtuda enne, kui vormist välja kummutad.