article image

Lihtne tomati-läätse pada

10-01-2017   OM Kokaraamat
facebook

Sinu kõht rõõmustab, kui sa õhtusöögiks liha ei söö. Siin on üks kerge ja tervislik pajaroog.
Põhikomponendid:

150g läätsesid
200ml purustatud tomateid või tomatipüreed
1 suurem porgand
pisut oliiviõli
1 küüslauguküüs
1 väiksem sibul
1 marineeritud sidrun või pool klaasi oliive
maitseks koriandrit, paprikapulbrit, kurkumit, soola, pipart.

Kuna siia sobivad peaaegu kõik köögiviljad, siis võid lisada neid vastavalt oma valikule. 
Mina lisasin: 
1/2 suvikõrvitsat
mõned värsked väiksemad tomatid
1 suurema punase paprika
kaunistuseks värsket sibulat ja balsaamikot 

 

Kuna poes on müügil väga erinevaid läätsesid, siis vaata läätsepakilt, mitu minutit on vaja neid keeta, minu läks 20 minutit. Keeda läätsed vees valmiks aga ära lase neil pudruks minna. Samal ajal haki sibul ja küüslauk ning prae need läbi. Viiluta porgand ja suvikõrvits ( mina tegin seda koorimisnoaga, et saada õhukesed suuremad viilud) ning tükelda paprika ja lisa need pannile. Seejärel vala sinna  tomatipüree ja sega kõik kokku keskmisel tulel. Maitsesta soola, pipra, koriandri, paprikapulbri ja kurkumiga.
Kurna läätsed ja lisa pannile pajaroa juurde. Sega läbi ja toit ongi valmis serveerimiseks. Kaunista värske rohelisega ja maitsesta soovi korra balsaamikoga.

Head isu!