article image

Kinoa - hakkliha pikkpoiss

10-01-2017   OM Kokaraamat
facebook

Pikkpoiss on mõnus alternatiiv kotlettidele ning tervislikuma versiooni valmistamiseks võid kasutada ka hoopis kalkuni hakkliha.

Vaja läheb:
üks pakk ( ca 450g) kalkuni hakkliha
1 suurem porgand
klaasitäis keedetud kinoad
2 küüslauguküünt
1 sibul
75ml piima
1tl tüümiani
1tl kuivatatud koriandrit
maitseks soola ja pipart 


Kõigepealt pane kinoa keema. Haki küüslauk ja sibul ning prae vähese õliga pannil läbi. Lisa see 75m piimale, puista sisse koriander ja tüümian. Maitsesta soola ja pipraga. Riivi porgand keskmise või peenema riiviga ning lisa see segule. Seejärel lisa hakkliha. Kui kinoa on valmis, siis lisa see juurde. Sega kõik omavahel korralikult kokku ning aseta nelinurksesse küpsetusvormi. Küpseta 190c juures 45 minutit. Serveeri soojalt.